2014. október 27., hétfő 16:18

Az Országgyűlés Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 27., hétfő (OS) - Nem a valós tényeknek megfelelően tájékoztatott a 444.hu weboldal Latorcai Jánosnak az Országgyűlés alelnökének iráni látogatásáról

    A dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Alaeddin Boroujerdi, az iráni Parlament Nemzetbiztonsági és Külügyi Bizottsága elnökének megbeszéléséről "A magyar parlament alelnökének társaságában vádolták Iránban terrorizmus terjesztésével az Egyesült Államokat" címmel 2014. október 21-én megjelent írás nem a találkozón elhangzottakat tartalmazta, és nem a hírügynökségi jelentésben foglalt valós szövegnek megfelelően tájékoztat alelnök úr és az iráni politikus találkozójáról.
    
1.  A találkozót követően nem került sor közös sajtótájékoztatóra, erről a magyar sajtó által hivatkozott TASNIM iráni hírügynökség jelentésében sincs említés.

2.  Boroujerdi a megbeszélésen – ahogy ez az iráni hírügynökségi jelentésben (mind az angol, mind pedig az eredeti perzsa változatban is) szerepel – az USA és térségbeli szövetségesei hibás politikáját okolta a terrorizmus térségbeli "terjedéséért", így a 444.hu cikkének címe ("terjesztésével vádolta") csúsztatás, az nem fedi a valóságot.

3.  A megbeszélésen Boroujerdi – természetesen – az iráni álláspontot fejtette ki magyar partnerének, és a terrorizmus és szélsőségesség térségbeli terjedésének egyik okaként az USA és térségbeli szövetségesei hibás politikáját nevezte meg.

    Kiadó: Országgyűlés Hivatala

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.