2014. október 28., kedd 15:56

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2014. október 28., kedd (OS) - A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen.

    A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen.

A Kormány tervei szerint 2015-től az eddigi 37,7 %-ról 51,17 %-ra emelné az Erzsébet utalvány, a Szép kártya, az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi közlekedési bérletek és az iskolakezdési támogatás adóját.
Már eddig is több munkáltató áthárította az adót a munkavállalókra, ami azt jelenti, hogy további jövedelemcsökkenést eredményez számukra. Ez a Mérnökszakszervezet számára elfogadhatatlan. A Munka Törvénykönyvének változása miatt már korábban is sok vállalatnál jövedelemcsökkenés érte a munkavállalókat, a tervezett adóváltozások tovább rontanák a dolgozók anyagi helyzetét.
Ugyanakkor az MTSZSZ tiltakozik az internetadó bevezetése ellen is. Az internet hozzáférés a felsőoktatási hallgatók tanulásának költségeit csökkenti, az atipikus foglalkoztatást veszélyezteti. Az internet sok embernek jelent megélhetést, tanulási lehetőséget, kutatási terepet.
Kérjük a Kormányt, hogy vonja vissza a tervezett adókra vonatkozó törvényjavaslatát.

Budapest, 2014. október 27.

                            Mérnökök és Technikusok
                                Szakszervezete

    Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.