2014. október 30., csütörtök 14:07

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Az MSZP javaslatára napirendre kerülhet a magánnyugdíjak, a MOL-üzlet és a határon túli támogatások ügye

    Az MSZP üdvözli a Házbizottság mai döntését, amely lehetővé teszi, hogy hárommillió magyar állampolgár időskorra félretett, csaknem 3000 milliárd forintnyi nyugdíjcélú megtakarításának államosításáról és elköltéséről szóló beszámolókat az Országgyűlés – az eredeti tervekkel szemben – a szélesebb nyilvánosság bevonásával, nagyobb átláthatóság mellett, a plenáris ülés keretei között vitassa meg.

Ugyancsak az Országgyűlés plenáris ülésén kell megvitatni a MOL Nyrt. 21,22 %-os részesedésének megszerzéséért az Orbán-kormány által az orosz Szurgutnyeftegaz részére kifizetett 500 milliárd forintos ügylet végrehajtását és körülményeit. Amint az közismert, az állam 2011-ben IMF kölcsönből, a vagyonértékelések titokban tartása mellett vásárolta meg a társasági részesedést, melynek értéke mára nagyjából a felére csökkent.

És végül, de nem utolsósorban lehetővé válik az is, hogy az Országgyűlés plenáris ülésen vitathassa meg a határon túli magyarság támogatása érdekében létrehozott intézmény gazdálkodásának módját és közpénzfelhasználását.

Harangozó Tamás,
általános frakcióvezető-helyettes

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.