2014. október 30., csütörtök 14:14

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Fogyatékossággal élő emberek foglakoztatási esélyeit növelték

    Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Rehabilitáció – Érték – Változás elnevezésű kiemelt projekt eredményeit bemutató záró rendezvényén elmondta, mintegy kétszer annyi, csaknem 80 ezer fogyatékos, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű ember dolgozik az elmúlt években megújított pályázati rendszernek köszönhetően. A kormányzat elkötelezett abban, hogy akit lehet, aktivizál, hogy a passzivitásra kárhoztató segély helyett munkából éljenek az emberek.
A magyar kormány közel ötmilliárd forintot biztosított az Új Széchenyi Terv keretében több mint 6300 ember kompetencia-felmérésére, képzők, rehabilitációs szakemberek speciális képzésére, valamint 3000 megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő ember egyéni képzésére. Ez nem kiadás, hanem befektetés a jövőbe.
A projekt célja a fogyatékossággal élő, illetve a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci esélyeinek növelése és integrációjának elősegítése. A három állami cégnél (FŐKEFE, KÉZMŰ, ERFO) megvalósult alapvető és szakmai képzések az ország valamennyi régiójában összesen 97 helyszínen voltak elérhetők. A képzőhelyszínek 85 százaléka vidéken, ezen belül 16 a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben található, ahol a képzések időtartama összesen több mint 98 ezer óra.

    Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.