2014. október 30., csütörtök 14:22

Az MTV Zrt. és az MTVA sajtóközleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - BŐVÍTI CSATORNA- ÉS MŰSORKÍNÁLATÁT A KÖZMÉDIA

    A közmédia 2011-ben kezdődött integrációja megteremtette az egységes, hatékony, az együttműködő szervezetek erősségeit és lehetőségeit egyesíteni képes szervezeti kereteket. Elérkezett az idő, amikor a szervezeti energiákat a tartalomszolgáltatás minőségi fejlesztésére fordíthatjuk, és a magyar közönség igényeit a legteljesebb mértékben kiszolgálni képes közszolgálati tartalom előállítására koncentráljunk.
    E cél érdekében az MTV Zrt. és az MTVA két új, közös projektet indított útjára az elmúlt hetekben. A 2012-ben indított M2 gyerekcsatorna, amelyet már első évben Európa legjobb gyerekcsatornájává választottak, valamint az archív tartalmat sugárzó M3 csatorna jó kísérletnek bizonyult arra, hogy új terveket fogalmazzunk meg.

Petőfi TV

    A Petőfi Rádió megújítása bebizonyította, hogy a fiatalok és a fiatal felnőttek - megváltozott médiafogyasztási szokásaik ellenére is - szívesen csatlakoznak egy közmédia csatornához, amennyiben azt érzik, hogy a tartalom róluk, az ő világukról, és nekik, az ő hangjukon szól. A Petőfi Rádió ma Magyarország harmadik leghallgatottabb rádiócsatornája, a közmédia egyik legértékesebb brandje. E csatornával az elmúlt években sikerült megszólítani lényegében egész Magyarországot, ezért elhatároztuk, hogy a Petőfi Rádió hangvételéhez, kulturális, zenei és fiataloknak sugárzó tematikájához kapcsolódóan az M2 csatorna este 8 órától akár reggelig is rendelkezésre álló sávjában létrehozzuk a Petőfi TV-t, amely a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd.
    A Petőfi TV jelentős részben saját, gyártott tartalommal, élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé kíván válni.
    Tisztában vagyunk vele, hogy e csatorna - akár képi világában, akár ritmusában, hangvételében - merőben új lesz a magyar közszolgálati televíziózásban, és azzal is, hogy sok-sok türelemmel, nagy kreativitással és nyitottsággal kell e csatorna hangját, stílusát, műsorszerkezetét kialakítani, alkalmazkodva a mai fiatalok médiafogyasztási szokásaihoz is, beleértve az internetet, s különösen a közösségi médiafelületeket, illetve smartphone alkalmazásokat is.
    Az új csatorna megindításának előkészületei elindultak. A munkában az MTV Zrt. és az MTVA munkatársai mellett napi tapasztalattal rendelkező külső szakemberek is részt vesznek. A csatorna létrehozása semmilyen módon nem érinti a jelenlegi gyerekcsatorna (M2) kínálatát, struktúráját, műsorait. Az új csatorna arculatával, műsorkínálatával kapcsolatos további részleteket az előkészítés során folyamatosan ismertetni fogjuk a közvéleménnyel.
    Az új csatorna létrehozása, műsorainak készítése a magyar adófizetők számára semmilyen többletköltséggel nem jár majd. A gyártási költségek fedezetét az MTVA a meglévő költségvetésén belüli forrásokból biztosítja.
    A Petőfi TV a tervek szerint 2015. március 15-én kezdi meg adásainak sugárzását, amely a digitális földfelszíni műsorterjesztésnek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhető lesz, az ún. alapcsomag részeként.

    Kiadó: MTVA
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.