2014. október 30., csütörtök 14:51

A Magyar Rákellenes Liga közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Ne csak az autód vidd szervizbe, prosztatád is rendszeres karbantartásra szorul! Beszéljünk novemberben a prosztatáról!

    Ötven év felett minden férfinek jelez a prosztatája. Különösen fontos, hogy komolyan vegyék és odafigyeljenek ezekre a kellemetlen jelenségekre, mielőtt még életük állandó részévé válhatnának és elfedné őket a megszokás homálya.
A nem megfelelő működést azonnal ellenőriztetni kell!
Két prosztata betegség ronthatja az idősebb férfiak életminőségét:
1.)a leggyakoribb a jóindulatú prosztata túltengés, illetve
2.)a prosztatarák
Mindkettőnek közös a tünete:
-gyakori vizelési inger
-gyakori vizelés
-vizeletcsepegés
-éjszakai többszöri vizeletürítés
A jóindulatú prosztata túltengés nem engedi, hogy végigaludjuk az éjszakát. Nem kívánt folyamatos kellemetlenség, komolyabb következmények nélkül.
A prosztatarák sokkal veszélyesebb! Ha a fenti tünetekhez még társul a vérben megemelkedő Prosztata Specifikus Antigén (PSA) szintje, azonnal urológushoz kell fordulni!
Minél korábban ismerjük fel a bajt, annál eredményesebb a gyógyítás.
Ötven év felett rendszeresen kérje háziorvosát, hogy utalja be urológus szakorvoshoz és urológusával végeztessen időnként PSA meghatározást!
Kérjük, az édesapjukért, férjükért, élettársukért, felnőtt gyermekükért aggódó hölgyeket, hogy ösztönözzék a szeretett férfit a rendszeres orvosi ellenőrzésre.
A fentiek betartásával csökkenteni lehetne az évente közel 2000 beteget, főleg idős férfiakat érintő korai elhalálozást!
Prof. dr. Simon Tamás
ww
    Kiadó: Magyar Rákellenes Liga

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.