2014. október 30., csütörtök 16:51

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Szűkmarkú próbálkozás a várólisták felszámolására

    Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz–KDNP-kormány a lesújtó egészségügyi helyzet javítására minden pénzt sajnál. Ebbe a sorba illik bele Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azon szűkmarkú ígérte, miszerint 1 milliárd forintot szánnak a kórházi várólisták csökkentésére az elkövetkező időben. Sajnos jól mutatja, hogy az egészségügy még mindig az Orbán-kormány mostohagyermeke, mert a hatékony várólista-felszámolás legalább 7 milliárd forint többletforrással lehetne megoldható.
A várólisták felszámolására tett erőtlen kísérleten túl a Fidesz-kormánynak abban kellene inkább az élen járnia, hogy felszámolja a lakosságot szegényekre és gazdagokra felosztó egészségügyi állapotokat, és fel kellene hagynia a magánegészségügy állandó becsempészési kísérleteivel.
A Jobbik Egészségügyi Kabinetjének egységes álláspontja, hogy a közpénz nem a látványsportok túlzott támogatásában, ki nem használt fényűző stadionokban van jó helyen, hanem az egészségügyben és az egészségügyi dolgozók bérfejlesztésében.
Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.