2014. október 31., péntek 15:10

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 31., péntek (OS) - Georgia várja a magyar vállalkozásokat

    Október 30-31-én Tbilisziben rendezték meg a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság második ülését. A magyar delegációt Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes vezette, grúz partnere Mikheil Janelidze gazdasági és fenntartható fejlődési miniszterhelyettes volt. A felek megvitatták a magyar-georgiai kétoldalú együttműködés lehetőségeit, többek között az energetika, a közlekedés, az infrastruktúra, az ipar, a környezetvédelem, a vízgazdálkodás és a mezőgazdaság területén.

Szabó László az ülést megelőzően kétoldalú megbeszéléseket folytatott Giorgi Kvirikashvili miniszterelnök-helyettessel, gazdasági és fenntartható fejlődési miniszterrel, valamint Tamar Beruchashvili külügyminiszter-helyettessel. A magyar miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy minden feltétel adott a kereskedelmi kapcsolatok élénkítéséhez, és külön kiemelte, hogy a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) nyitott a Georgiába irányuló magyar exportügyletek finanszírozására és biztosítására. A georgiai partnerek megerősítették, hogy szívesen vennék a magyar vállalkozások erőteljesebb megjelenését, és ennek érdekében folyamatos tájékoztatást fognak nyújtani a georgiai tenderekről.
    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.