2014. október 31., péntek 15:10

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 31., péntek (OS) -

    A Kormányközi Bizottság ülését követően együttműködési megállapodások aláírására került sor a magyar Nemzeti Akkreditációs Testület és a Georgiai Akkreditációs Testület között, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal és a Georgiai Nemzeti Mérésügyi Hivatal között, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Georgiai Technikai és Építésügyi Ellenőrző Hivatal között. Továbbá megegyezés született a 2014-2017 közötti időszakra vonatkozó Közös Cselekvési Programról is, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium és a georgiai Gazdasági és Fenntartható Fejlődési Minisztérium együttműködésével valósul meg a kétoldalú turizmus fellendítése céljával tapasztalatcserék és szakmai együttműködés révén.

A Kormányközi Bizottság második ülése újabb mérföldkő a magyar-georgiai kapcsolatokban, amelynek további fejlődéséhez az új megállapodások is hozzájárulnak. Georgia, amely 2013-ban a dél-kaukázusi térség országai közül a második legfontosabb partnerünk volt, a kiemelt fontosságú országok közé tartozik a magyar kormány Keleti nyitás politikájában. Kétoldalú áruforgalmunk 2009-től folyamatos bővülést mutat, értéke 2013-ban 53,8 millió dollárt ért el, amelynek 99%-a magyar kivitel volt.
    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.