2014. november 9., vasárnap 09:01

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2014. november 9., vasárnap (OS) - A Kúria nevezett bíráinak! Hölgyeim és Uraim! Önök egész egyszerűen asszisztáltak a banki uzsora magyarországi törvényesítéséhez.

Címzettek a KÚRIA jogegységi tanácsa tagjai. Amikor Önök a KÚRIA jogegységi tanács tagjaiként a 2/2014. számú PJE határozatban elfogadták, aláírták a következőket: "árfolyamkockázatot – a kedvezőbb kamatmérték ellenében – korlátozás nélkül a fogyasztó viseli." Az ilyen jellegű kikötésnek ugyanis súlyos gazdasági következményei vannak, így ember nem lett volna, aki ilyen kötelezettséget vállal, azaz aláírja a szerződést akkor, ha tisztában van dolgok valós kimenetelével. A bankszövetségi – banki – kommunikáció visszaélt és ma is visszaél a tudásfölénnyel. Az úgynevezett árfolyamváltozásokat – annak lehetséges kimenetelét, egyben következményeit – szakmai körök kötelezően vizsgálják. E vizsgálatok alapja a MNB által folyamatosan gyűjtött devizaárfolyam változás idősoros adatbázisai.  Lásd: http://www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes ) A bankszövetségi és a vele összefonódó pénzügyi tudományos és szakértői körök megtévesztik a magyar társadalmat akkor, amikor azt állítják meg, hogy a folyamatok – jelesül a devizaárfolyam változások – biztonsággal nem jelezhetők előre.  Ezúton – a nyilvánosság előtt - kérjük Önöket, hogy hallgassák és ismerjék meg a DÉSZ szakértőinek – tényeken alapuló - bizonyítását arra nézve, hogy a devizaárfolyam változások kedvezőtlen kimenetele már 2003-2004-ben előre látható volt.   Továbbiak: www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége