2014. november 19., szerda 09:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. november 19., szerda (OS) - Az NSKI Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja 2014-2020

A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) tegnapi Fórumán, tapasztalt szakemberek bevonásával megvitatta, hogy a Magyarország számára 2014-2020 között rendelkezésre álló európai uniós fejlesztési forrásokat Kárpát-medencei szinten, miként lehetne leghatékonyabban az össznemzeti fejlesztési célok szolgálatába is állítani. Nagy érdeklődéssel kísért bevezető előadást tartott Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) igazgatója. Ebből kitűnt, hogy az NSKI elkészítette  "A nemzetegyesítés fejlesztési programja 2014-2020" dokumentum tervezetet. 340 szakértőből álló Kárpát-medencei fejlesztési szakértői hálózatot hozott létre. Javaslatai bekerültek az uniós fejlesztéseket szabályozó dokumentumokba, így az Európai Bizottsággal már aláírt Partnerségi Megállapodásba és a benyújtott operatív programokba. A Fórum vitavezetője Dr. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja összefoglalójában hangsúlyozta, hogy az NSKI színvonalas vitaanyagot készített, amely véglegesítés után jól szolgálhatja Kárpát-medence egészének fejlődését. Végezetül bejelentette, hogy a KEP Elnöksége kiemelkedő munkájáért Szász Jenő NSKI elnöknek "a KEP Szenátora" kitüntető oklevelet adományozta, amelyet Prof. emerit. Marinovich Endrével, a KEP társelnökével együtt átadott Molnár György igazgatónak Szász Jenő külföldi tartózkodása miatt. További inf.: www.nski.hu,www.karpathaza.eu, www.kepcp.hu
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület