2014. november 19., szerda 23:17

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2014. november 19., szerda (OS) -

    Kettős rendezvényt tartott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2014. november 19-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Délelőtt Kelemen József nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 84 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei rendkívüli küldöttgyűlés keretében az április 30-án elfogadott Alapszabály – Fővárosi Törvényszék által szükségesnek tartott – módosítását, illetve a korábban ugyancsak tárgyalt 2014. évi pénzügyi terv – központi támogatás változása miatt szükségessé vált – pontosítását vitatták meg, majd fogadták el, mint a Szövetség legfőbb döntéshozó szerve.
Az ebédet követően a küldöttek és további meghívott vendégek részvételével került sor a Nyugállományúak Fórumára, melyet megtisztelt jelenlétével Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM helyettes államtitkára.
A katonai nyugdíj történetétől a jelenlegi helyzeten át a kormány idősügyi stratégiájáig ívelő korreferátumok előadói voltak: Sztanó Zsuzsanna nyá. őrgy., Szabó József ezredes HVK SZÜCSF-ség ov., Magyar Sándor kormánytisztviselő HM TKHKF, Hegyesiné Orsós Éva a NYOK elnöke, Hulák Zsuzsanna EEMI főosztályvezető.
Az érdekes előadásokat számos kérdés, felvetés, illetve az azokra adott válasz követte. Abban minden jelenlévő egyetértett, hogy a rendezvény ismét bizonyította a hasonló fórumok létjogosultságát. A BEOSZ folytatni kívánja e nagy múltú rendezvénysorozatát.
    Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.