2014. november 21., péntek 16:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 21., péntek (OS) -

DK: A köztársasági elnök védje meg a hazát!

A demokratikus ellenzék és a civilek mindeddig eredménytelenül követelték a kormánytól és az országgyűléstől, hogy számolják fel a maffiaállamot, távolítsák el a korrupció gyanújába keveredett politikusokat és köztisztviselőket, valamint állítsák helyre a tisztakezű jogállamot. Orbán államában a miniszterelnök, a legfőbb ügyész, az adóhatóság vezetője, a gazdasági- és a belügyminiszter, a kormánypárti frakciók vezetői kéz kezet mos alapon vesznek részt a velejéig korrupt állam kiépítésében és az országrombolásban.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Áder János köztársasági elnököt, hogy éljen az alaptörvényben foglalt jogával és kötelességével: a nemzet egységének és jó hírnevének helyreállítása érdekében ezegyszer ne minden fideszes törvényt aláíró pártkatonaként működjön! A DK szerint a köztársasági elnöknek most meg kell szólalnia, és el kell érnie, hogy a kormány és az országgyűlés térjen vissza a liberális demokráciák családjába, számolja fel a maffiaállamot és a minden magyar embernek súlyos károkat okozó nemzetközi elszigeteltségünket. Ha tovább hallgat, az azt bizonyítja, hogy falaz a nemzeti érdekekkel ellentétes kormányzati politikának.

Kerék-Bárczy Szabolcs
A DK elnökségi tagja