2014. november 22., szombat 19:39

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. november 22., szombat (OS) - Növekszik a hazai állatlétszám, eredményes a magyar állategészségügy

    Az elmúlt néhány évben új korszak kezdődött a teljes élelmiszerlánc szakmai igazgatásában, létrejött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amely a mezőgazdaság globalizációja és az élelmiszertermelés technológiai robbanása után is garantálni tudja a teljes élelmiszerlánc biztonságát a termőföldtől az asztalig. Azt itt folyó munka nagyságrendjének érzékeltetéséhez a következő adatot tárta hallgatósága elé a miniszter: a NÉBIH laboratóriumai tavaly 913 107 tétel ellenőrzése során több mint 2 millió vizsgálatot végeztek el. A szervezet tevékenységét ismertetve Fazekas Sándor előadásában kitért arra, hogy a NÉBIH-en belül létrejött Kiemelt Ügyek Igazgatósága szakemberei célzottan, gyanú alapján derítik fel az élelmiszerlánc-hamisítási és csalási ügyeket. A nemzeti adó- és vámhatósággal, a katasztrófavédelemmel és a rendőrség szerveivel együttműködve évente átlagosan 400 ellenőrzést végeznek, 1500 tonna terméket semmisítenek meg, így a hatóság 7-8 milliárd forint adóelkerülés felderítésében működik közre.

Fazekas Sándor az Országos Állatorvos Nap és Praxismenedzsment Konferencián kifejtette: a következő években az agrártámogatásoknak, a vidékfejlesztésnek kifejezetten a munka- és lehetőség teremtés lesz a célja. A foglalkoztatás tartós és kiegyensúlyozott növelése érdekében a kormányzat kiemelt figyelmet fordít azokra a mezőgazdasági ágazatokra, ahol komoly lehetőség van munkahelyek létrehozására.
    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.