2014. november 23., vasárnap 10:25

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. november 23., vasárnap (OS) - A PM kikérte az EMMI-től a Felzárkózási Stratégia új változatát A PM közérdekű adatigényéléssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához, hogy megtudhassuk, mit tervez a kormány a roma integráció és a gyermekszegénység felszámolásának területén. A Magyar Közlöny szerint ugyanis, a kormány nemrég titokban elfogadta a Nemzeti Felzárkózási Stratégia új változatát

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyú ügyről semmilyen társadalmi egyeztetés nem folyt, és senki nem tudja, mit tervez a kormány a szegénységben élő emberekkel. Attól tartunk, a stratégia azért nem nyilvános, mert a kormány tovább folytatja háborúját legelesettebb polgártársaink ellen.
A PM kikérte a Magyar nemzeti társadalmi felzárkóztatási stratégia II. c. dokumentumot, a Végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú stratégiát, Az egész életen át tartó tanulás szakpolitikájának keretstratégiáját és a Köznevelés-fejlesztési stratégiát. A minisztériumnak 15 napon válaszolnia kell az adatkérésre.
Ma Magyarországon a társadalom közel fele teljes kilátástalanságban él, a gyermekek közel felét veszélyezteti a végleges társadalmi kirekesztettség. A legrosszabb helyzetben roma polgártársaink vannak. A kormánynak ezért kötelessége minél előbb a széles nyilvánossággal is megismertetni, hogy mit tervez a jövőben.

Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt