2014. november 23., vasárnap 15:19

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 23., vasárnap (OS) -

    DK: Schmitt Pál ossza szét a Nemzet Sportolójának járó juttatását!

Nem elég a szégyen, hogy olyan köztársasági elnöke volt Magyarországnak, aki belebukott egy plágiumbotrányba, nem elég a szégyen, hogy Schmitt Pál, Orbán pártkatonájaként asszisztált a demokratikus intézményrendszer szétveréséhez, itt az újabb kínos történet.

Schmitt Pál - nyilván főnöke, Orbán Viktor közbenjárására - A Nemzet Sportolója lett. Gyurcsány Ferenc - még sportminiszterként - nem azért alapította a díjat, hogy ilyen méltatlan emberek kapják. Az pedig különösen kínos, hogy az elismeréssel járó félmillió forinttal kétmillió forint fölé emelkedett az az összeg, amit havonta a költségvetésből a bukott elnök kap.

Schmitt Pál nem méltó erre a díjra, ezért a Demokratikus Koalíció felszólítja, hogy adja vissza az elismerést. Mivel erre nyilván nincs remény, ezért ha ezt nem is teszi meg, legalább a félmilliós juttatást ossza szét olyan olimpiai bajnokok között, akik erre valóban rászorulnak.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció
    
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.