2014. november 24., hétfő 08:41

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. november 24., hétfő (OS) - Veszteséget vásárol a kormány Szlovákiában

    Az LMP írásbeli kérdéssel és közérdekű adatigényléssel igyekszik tisztázni a gyanús szlovákiai energiaipari bevásárlás körülményeit. Az LMP szerint a Szlovák Elektromos Művek részvénytöbbségének tervezett megvásárlásával a kormány szembefordul a magyar állam és az adófizetők érdekeivel, az üzlettel egy soha fel nem épülő, pénznyelő atomerőmű is magyar kézbe kerülhet.

Az MVM és a MOL közös ajánlatot tett a Szlovák Elektromos Művek 66 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására. A cég a Mohi Atomerőmű épülőfélben lévő két új blokkjának építtetője és a bősi vízmű üzemeltetője. A Mohi Atomerőműről annyit érdemes tudni, hogy a bővítés befejezésének határidejét már négyszer módosították, miközben a költségek az eredetileg tervezett szint két-háromszorosára nőttek.

Az LMP szerint itt nem olyan üzlet készül, amely Magyarország és a magyar adófizetők érdekében állna. Ezért a párt írásbeli kérdést tett fel az illetékes miniszternek, hogy megtudjuk, hogyan kívánja kezelni a kormány a tervezett vásárlásban rejlő hatalmas kockázatokat, és közérdekű adatigényléssel kívánjuk megszerezni a magyar fél által a vásárlásra tett ajánlatot, hogy az állampolgárok is megtudhassák, mire és miért költi a pénzüket külföldön az Orbán-kormány.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke
    
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.