2014. november 25., kedd 15:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 25., kedd (OS) - DK: Nem az áldozat tehet a nemi erőszakról

    A Baranya Megyei és a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányságok sajátos módot találtak arra, hogy megemlékezzenek a nők elleni erőszak felszámolásának világnapjáról. Míg a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság videói a "Tehetsz róla, tehetsz ellene" hihetetlenül silány és sértő szlogent hirdetik, addig a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság ostoba közleménye szerint a fiatal lányok kacérkodása az erőszakot kiváltó legfőbb ok. A közös mindkettőben, hogy képmutató, ostoba és álszent módon részben az erőszak áldozatait okolják az elkövetett nemi erőszakért.

Elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőrség bizonyos tagjai azt a téves sztereotípiát erősítsék a magyar emberekben, hogy a nemi erőszakról - akár csak részben is - az áldozat tehet. A rendőrség egyes tagjai ezzel részben felmentik az elkövetőket, asszisztálva a nőket érő szexuális bűncselekményekhez.

A Demokratikus Koalíció nem hagyja szó nélkül, hogy a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján a magyar rendőrség bizonyos tagjai ilyen álszent és ostoba felhívásokkal mentsék fel a szexuális bűnelkövetőket a felelősség alól. A DK ezért írásbeli kérdésben fordul Pintér Sándorhoz, hogy megtudja, kik adtak engedélyt ezen anyagok kiadására, lesz-e bármilyen, akár személyi következménye ezeknek az áldozatokat mélyen sértő akcióknak, illetve ez tekinthető-e a Magyar Rendőrség, illetve az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának?

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
a DK alelnöke

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.