2014. november 26., szerda 11:15

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. november 26., szerda (OS) - A kormány maga sem veszi komolyan a munka és a család egyensúlyát

    Több gyermekes szülő felmondásához vezethetett a Miniszterelnökségen bevezetett tízórás munkarend, amire több minisztériumban is átállhatnak. A minisztériumi gyakorlat köszönő viszonyban sincs a kormány által hangoztatott családbarát elvekkel. Az LMP szerint a kormánynak példát kellene mutatnia, és lehetővé tennie alkalmazottainak a munka és a gyermeknevelés összeegyeztetését.

A sajtóhírek szerint több gyermekes szülő volt kénytelen otthagyni állását, mert a rugalmatlan bölcsődei-óvodai nyitva tartások miatt nem tudta megoldani a gyermekelhelyezést.

Az LMP szerint a jobban működő államhoz nem az kell, hogy növeljük a munkaidőt, és ezzel kizárjunk rengeteg tehetséges, elhivatott családos embert a munkavállalók közül, hanem hogy a hivatali alkalmazottak a magánélet és a hivatás közötti egyensúlyt tartva, a napi nyolc órát a kitűzött feladatok következetesen számon kért végrehajtásával kitöltve dolgozzanak. Az LMP szerint a kormánynak mint munkaadónak is példát kéne mutatnia, és mindent meg kéne tennie azért, hogy a családosok számára is lehetővé tegye a munkavállalást.

Lázár János reakciója bizonyítja, hogy a kormány maga sem veszi komolyan a családbarát elveket. A gyerekvállalás ösztönzésével, a kisgyerekesek munkavállalásának elősegítésével, a családbarát munkahelyekkel kapcsolatos kormányzati propaganda üres lózung marad mindaddig, amíg nem váltják valóra.

Csarnó Ákos
közigazgatási szakszóvivő
    
    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.