2014. november 27., csütörtök 22:45

A Magyar Patrióták Közössége közleménye
    Budapest, 2014. november 27., csütörtök (OS) - Álláspontunk a Regnum Marianum-emlékhely kérdésében

    A Magyar Patrióták Közösségét örömmel tölti el, hogy a kormány a kommunista diktatúra által 1951-ben gyalázatosan lerombolt Regnum Marianum-templom helyszínén emlékhelyet szándékozik építeni. Egyesületünk ezzel kapcsolatos álláspontját az alábbiak képezik.

1. Kezdeményezzük, hogy a létesítendő emlékhely a föld alatt rejtőző altemplom bevonásával, a Csete-Makovecz-féle koncepciót kiindulási alapnak tekintve valósuljon meg. Az emlékmű legyen méltó a hely rendkívüli történeti és spirituális jelentőségéhez, szakrális mivoltához.

2. A lerombolt templom föld alatt meglévő szentélye képezze az emlékhely integráns, kiemelt részét.

3. Az emlékhelyen jelenjen meg valamilyen formában a templom Alapító okiratának szövege és a megépült templom stilizált domborműve, történelmének hiteles bemutatásával.

4. A Regnum Marianum-emlékhelynek legyen része a Keglevich István atya és mozgalma által állított Regnum Marianum-kereszt, elismerve szakrális és történeti jelentőségét.

5. Az emlékhelyet méltó környezet vegye körül, az emlékmű érvényesülése érdekében közvetlen közelében épületek ne létesüljenek.

6. Az így létrejövő közterületi egység viselje a Regnum Marianum tér nevet, hogy az emlékhely léte a köztudatba ezáltal is bekerülhessen.

7. Az elkészült Regnum Marianum-emlékhelyet mint a magyar történelemben meghatározó jelentőséggel bíró helyszínt a kormány rendeletben nyilvánítsa történelmi emlékhellyé!

Bővebben: www.magyarpatriotak.hu
    Kiadó: Magyar Patrióták Közössége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.