2014. november 28., péntek 00:16

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) - Az idén a DRV Zrt. adott otthont a víziközmű ágazat Főmérnöki Értekezletének. A víziközmű-szektorban végbemenő integráció, a víziközművek fejlesztése, valamint az új technológiák ismertetése állt a középpontjában az ágazat évente megrendezésre kerülő szakmai fórumán. A Siófokon lezajlott Főmérnöki Értekezletnek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. volt a házigazdája.

Winkler Tamás a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke megnyitó beszédében kifejtette "A hazai ivóvíz-szolgáltatás jó színvonalú, ugyanakkor látni kell, hogy a fejlesztések indokoltak. Az ágazat legfőbb feladatának továbbra is minőségi, hosszú távon fenntartható ivóvíz-szolgáltatás biztosítását tartja. A szektor műszaki szakembereinek részvételével folyó értekezlet erősíti a kormányzati szereplők és a szolgáltatók közötti párbeszédet."

Az eseményen Dr. Koncz Pál jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében rámutatott, hogy az integrálódó víziközmű-ágazat fejlesztésére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban a most induló programozási időszakban a tervek szerint több mint 360 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Kiemelt szempont, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási lehetőségeit kihasználva olyan víziközmű-fejlesztések valósuljanak meg, melyek hosszú távon gazdaságosan és költséghatékonyan üzemeltethetők.
    Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség