2014. november 28., péntek 00:16

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) - A víziközmű-szektorban végbemenő integráció, a víziközművek fejlesztése, valamint az új technológiák ismertetése állt a középpontjában az ágazat évente megrendezésre kerülő szakmai fórumán. A Siófokon lezajlott Főmérnöki Értekezletnek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. volt a házigazdája.

    A közeli határidők miatt a derogációs követelmények teljesítése pontos koordinációt, fegyelmezett munkát és együttműködést igényel a kormányzati szervek, a kedvezményezettek, a víziközmű-szolgáltatók, és a további résztvevők, a tervezők, a kivitelezők részéről.

Fülöp Júlia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kiemelt Közszolgáltatások Főosztályának főosztályvezetője "Aktualitások a víziközmű-szolgáltatás szabályozásában és fejlesztésében" című előadásában arról tájékoztatott, hogy a víziközmű törvény végrehajtási rendeletének módosítása kihirdetés előtt áll, a módosítás lényeges sarokpontjai közül kiemelendő a mellékvízmérőn alapuló elszámolás, a védendő fogyasztókra, ügyfélszolgálatokra vonatkozó új rendelkezések megjelenése, valamint a gördülő fejlesztési terv egyes részletszabályainak meghatározása. November elején kihirdetésre került a 2014-2020-as időszakra vonatkozó eljárásrendi jogszabály, illetve meghatározásra került, hogy 2014-ben 8,7 milliárd Ft ivóvizes fejlesztésekre, míg 50 milliárd Ft szennyvizes fejlesztésekre áll rendelkezésre.


    Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.