2014. november 28., péntek 10:33

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) - Hány lovat ül meg egyszerre a fideszes Dorkota Lajos? - Mi lesz az összeférhetetlenséggel? A Magyar Energetikai és Közmű szabályozási Hivatal Orbán Viktor által kinevezett elnöke a kinevezése óta is a Fidesz Dunaújvárosi választókerületi vezetője és részt vett a párt helyi önkormányzati kampányában is. Holott a szakhatóság vezetése összeférhetetlen a párt tisztségekkel.

    A hivatal egy olyan kvázi csúcs intézmény, ami a kormánytól a pártoktól függetlenül kellene működnie, mivel az emberek mindennapjait befolyásoló, fontos kérdéseket ellenőriz. Orbán Viktor Dr. Dorkota Lajos kinevezésekor is fittyet hányt a függetlenségre. Pártembert nevezett ki a hivatal élre, hiszen a hivatalt a Fidesz volt országgyűlési és önkormányzat képviselője vezeti.
A józan ész alapján aligha tekinthető pártsemlegesnek egy olyan szakhatósági vezető, aki a pártpolitikában is részt vesz. A törvény világosan fogalmaz, a hivatal vezetője nem lehet párt országos vagy területi szervezetének tisztségviselője. Ezzel szemben Dorkota úr a Fidesz Dunaújváros központú választókerületének választókerületi elnöke. Újra azt látjuk, hogy egy stratégiailag fontos állást szakemberek helyett Orbán Viktor és Fidesz a saját pártkatonáival tölt fel, semmibe véve a saját maguk által hozott szabályokat is.
A PM felszólítja a Fideszt, hogy a hatályos törvények szerint és átlátható módon a legrövidebb idő alatt rendezzék az összeférhetetlenséget!

Szabó Zsolt, a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője
    
    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.