2014. november 28., péntek 13:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) -

    DK: Törvénnyel hallgattatná el a szabad médiát a kormány

Egy tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint a kormány rákényszerítené a szolgáltatókat arra, hogy kivegyék alapcsomagjaikból a nagy kereskedelmi tévéadókat, köztük a kormány zűrös ügyeiről objektívan tájékoztató RTL Klubot. A javaslat értelmében az országosan digitális sugárzást nyújtó szolgáltatókat arra köteleznék, hogy a közmédia most alakuló csatornáit előnyben részesítve tegye be a legalacsonyabb díjú szolgáltatáscsomagjaiba, akkor is, ha emiatt a kereskedelmi adók teljesen kimaradnak ezekből.

Az újabb lépés a szabad média ellen folytatott háborúban több kereskedelmi csatorna nézettségét veszélyezteti, miközben azt a közmédiát hozza helyzetbe, aminek a tartalomigazgatója hivatalos papírral rendelkezik arról, hogy hírhamisító. A kormány tehát erőszakkal kényszerítene mindenkit - szolgáltatótól nézőig - az objektív tájékoztatás hazug propagandára cserélésére, megroppantva a kormányfüggetlen média máig kitartó részét.

A Demokratikus Koalíció szerint a szocializmus óta nem volt olyan kormány, mely ennyire rettegett volna a szabad média hiteles tájékoztatásától. A DK úgy véli, a korrupt Orbán-kormányt saját hazugságai temetik be, melyek alól még több és még nagyobb hazugsággal szeretne kimászni. A DK egy 2016-ban megtartott, előre hozott választáson adna lehetőséget arra, hogy az emberek nemet mondhassanak a hazugságba temetkezett Orbán-kormány további ámokfutására.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök DK
    
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.