2014. december 1., hétfő 13:23

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2014. december 1., hétfő (OS) -

    A Belügyminisztérium és Vámosszabadi képviselőinek közös közleménye

Nem zár be a vámosszabadi tábor, de marad az ideiglenes státusz

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter pénteken fogadta Vámosszabadi képviselőit. A küldöttség tájékoztatást adott a községet érintő negatív tapasztalatokról és ezekre hivatkozva a menekülttábor azonnali bezárását kérte.
A belügyminiszter tájékoztatta a képviselőket a migrációs helyzet súlyosbodásáról, amely miatt jelenleg nem meghatározható a létesítmény megszüntetésének időpontja. Ugyanakkor megerősítette, hogy a tábor ideiglenes státusza továbbra is fennáll.
Pintér Sándor azt is kijelentette, hogy a vámosszabadi befogadó állomás átmeneti bővítését sem tervezik, illetve keresnek más, alternatív megoldásokat is a problémára. A miniszter elmondta, hogy a jövőben is mindent megtesznek a lakosok biztonságérzetének fokozásáért: újra emelik a faluban járőröző rendőrök létszámát, növelik a tábor és Győr között közlekedő buszjáratok számát, támogatják a biztonsági kamerarendszer bővítését, javítják a menedékkérők tájékoztatását, és megvizsgálják egy esetleges kerékpárút kiépítését a tábor (vagyis a szlovák határ) és Győr között.
A tárgyalások következő fordulója 2015 nyarán várható.

Belügyminisztérium                      Vámosszabadi képviselői


    Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.