2014. december 12., péntek 13:32

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 12., péntek (OS) -

    KÖZLEMÉNY

2014. december 10-én, szerdán jelent meg a sajtóban, miszerint a Kormányzat díjfizetést vezetne be több, eddig díjmentes gyorsforgalmi útszakaszon, így több elkerülő szakasz díjmentessége is megszűnne.
A hírt az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megerősítette.


A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara – az MMK Közlekedési Tagozata véleménye alapján – megdöbbenésének ad hangot, tekintettel arra, hogy a döntés hatásaival kapcsolatban szakmai anyagok nem ismertek, azok szakmai fórumokon nem kerültek megvitatásra. Az sem ismeretes, hogy a tervezett intézkedés milyen támogatási aránycsökkentést okoz különböző útügyi fejlesztésekre fordított uniós források felhasználásánál.

Az intézkedés alapvetően ellentétes a városokat tehermentesítő elkerülő utak építésének céljával.
Az elkerülő és a bevezető autópálya szakaszok fizetőssé tétele döntően a városi és város környéki forgalmakat érinti, súlyos változásokat okozhat a városok és agglomerációjuk forgalmában, különösen pedig Budapest és az M0 autóút környezetének közlekedésében.


    Kiadó: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.