2014. december 15., hétfő 07:16

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. december 15., hétfő (OS) -

Az ostobák, akik akkor is az alsóbbrendű utakon gyötrődnének, ha ez sokkal többe kerülne nekik, és többet ártana nem csak mások egészségének, hanem a sajátjuknak is. De ilyen, jogosítványt is kár hogy kapott buta emberek nagyon kevesen vannak!
Egyébként nagyrészt egyetértünk az LMCS-vel. A kormány tartsa be a maga hirdette Nemzeti Konzultációt, és persze nem csak formális, arcképes, válaszgyűjteményes levelekben.
A kormányok elhihetnék, ők sincsenek felkenve a legjobb gondolatok kizárólagos birtokosául, érdemes lenne párbeszédet folytatniuk a nem zsigeri ellenséges, hanem építően kritikus civilekkel.
Jó lenne a hazai érdekek iránt még érzékeny körökből (nem csak a zsebük és pozíciójuk iránt érzékenyekből) olyan hátteret tudni az országban, amelyik a többet fizető megrendelésére nem döfi hátba a mindenkori magyar kormányt, és nem akarja újabb módszerváltások sorát kipróbálni, főként, ha sorban kiderül, mindegyiket külső érdekkörök vezényelték.
Az ABOSZ felkéri a civil szervezeteket, figyeljenek a legnagyobb veszélyekre, és ne sodródjanak idegen érdekek főáramába. Különben könnyen lehet, hogy nem csak a magukat még mindig elitnek képzelő pártok, hanem a civilek is saját mohóságuk, káros és veszélyes politikai függőségeik csapdájába esnek. Ilyesmire most is lehet számítani, de egy Majdan-i módszerváltás után lehet, hogy csak a legcsicskább csicskák lesznek a leendő Kedves Vezető kedvencei.
Most még kapkodhatunk utána, de akkor végképp elfogyhat a levegőnk!

Pós Péter elnök

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége