2014. december 15., hétfő 20:00

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének közleménye
    Budapest, 2014. december 15., hétfő (OS) - Mégis marad a 100%-os támogatás az alapítványi iskolákban

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága sajtómegkeresésre azt írta:

"Az alapítványi iskolák esetében a Köznevelésért Felelős Államtitkárság vezetőivel történt tárgyalásoknak megfelelőn jövőre is fennmarad a jelenlegi 100%-os átlagbér alapú támogatás. Feltételezzük, hogy a félreértést az okozhatta, hogy a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló T/1794. számú törvényjavaslat indokolásában benne maradt a magániskolák állami támogatásának csökkentésére irányuló szöveges kitétel – de ez technikailag nem is lehet másképp, hiszen törvényjavaslat indokoláshoz nem lehet módosító javaslatot benyújtani, hanem csak a normaszöveghez. De ilyen módosító indítvány benyújtásra is került, a módosító indítvány a http://www.parlament.hu/irom40/01794/01794-0324.pdf linken érhető el.

Az Országgyűlésnek a törvényjavaslat mai szavazására benyújtott egységes javaslatában már az elfogadott módosító indítvánnyal korrigált összeg szerepel."
    Kiadó: Alapítványi és Magániskolák Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.