2014. december 16., kedd 11:28

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség közleménye
    Budapest, 2014. december 16., kedd (OS) - Döntéshozók, kutatók, civilek és a média figyelmébe ajánlja "Nővértéka" című, Magyarországon egyedülálló női jogi, feminista és gender, azaz a társadalmi nemeket érintő témákban megjelent műveket műfaji megkötés nélkül tartalmazó online könyvtárát a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség. Az átfogó tudástár létrehozásának célja, hogy elősegítse a tudományos élet, a sajtó és a civil szféra szereplőinek együttműködését.

    A Női Érdek keresési és böngészési funkcióval ellátott, magyar vonatkozású, magyar és idegen nyelvű művek teljességre törekvő adatbázisa, amely a nagydoktori értekezéstől a közpolitikai jelentéseken át a blogbejegyzésekig és videókig jelenleg közel 6200 tételt tartalmaz, az 1888-ban létrehozott Magyar Asszonyok Könyvtára óta az első teljességre törekvő hazai gyűjtemény. Létrehozásában oroszlánrészt vállalt Antoni Rita, munkájához főbb kiindulópontként a Nőkért weboldal, a  "Hír-Nők" Encyclopédia, valamint Pető Andrea, Séllei Nóra, Joó Mária, Tatai Erzsébet és Fleming Zirin Mária gyűjtései szolgáltak.
A Nővértéka elérhetősége: www.noverteka.noierdek.hu
    Kiadó: Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.