2014. december 18., csütörtök 08:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. december 18., csütörtök (OS) -

    DK: Közszolgálatiság hiányában szűnjön meg a köztévé!


Sajtóinformációk szerint a jövőre 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA 200 munkatársa elbocsátására készül, egyidejűleg viszont kormánypolitikusok rokonait újonnan alkalmazzák.

Az Orbán-kormány naponta tetten érhető gyakorlata, hogy hűséges pártkatonákkal helyettesíti a szakembereket. Az alacsony nézettségi adatokat produkáló köztévé adásán ez rendszeres hírhamisításokban, és a valóságot teljesen nélkülöző hazug propagandaműsorokban nyilvánul meg. A kormánypolitikusok rokonainak, köztük Áder János fiának köztévénél történő foglalkoztatása nem azért baj, mert ő a köztársasági elnök fia. Hanem azért, mert olyan környezetben történik, amelyben a családi és baráti kapcsolatok felülírják a rátermettséget és képzettséget.  Ezek a maffiakormány módszerei.

A Demokratikus Koalíció már egy évvel ezelőtt, a választási kampányban megfogalmazott 16 pontjában azt mondta, hogy a köztévének hazudott Fidesz TV-t ebben a formájában meg kell szüntetni. A DK akkori véleményét igazolja, hogy a kormány azóta is pártérdekek szolgálatára használja az adófizetők pénzéből fenntartott köztévét.

A DK felszólítja a kormányt, hogy működtesse közszolgálatiként a közmédiát. Bocsássa el és vonja felelősségre a hírhamisítókat. Ha pedig ezt nem hajlandó megtenni, akkor szüntesse meg a 80 milliárd forint közpénzből fenntartott, közszolgálatiság nélküli, valójában a Fidesz szolgálatában álló köztévét!


Vágó István
a DK média munkacsoportjának vezetője
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.