2014. december 18., csütörtök 15:14

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye
    Budapest, 2014. december 18., csütörtök (OS) - Jogerős kártérítés 2006 ősze miatt - 8 év után

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete.
A 2006 őszi rendőrterror idején meghurcolt egyetemi tanárember ügyében a Fővárosi Ítélőtábla 2014. december 12-én hozott jogerős ítéletével részben megváltoztatta a Fővárosi Törvényszék idei áprilisi elsőfokú ítéletét és - jogsértés megállapítása, illetve elégtételre kötelezés mellett - kétmillió forint nem vagyoni kártérítésre és annak  a károkozás napjától (2006. október 26.) járó kamatának megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, a szerveket terhelő perköltség csökkentése mellett.
http://gaudinagytamas.hu/joger%C5%91s_k%C3%A1rt%C3%A9r%C3%ADt%C3%A9s_ 2006_%C5%91sze_miatt_-_8_%C3%A9v_ut%C3%A1n

Kiadó: Nemzeti Jogvédő Szolgálat