2014. december 19., péntek 15:09

A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 19., péntek (OS) - Itt a karácsony. Bezárnak az iskolai menzák. Sok családnál az ünnepek azonban sem bőséget, sem ínycsiklandó fogásokat nem hoznak, csak a nélkülözést. A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért az idén a legrászorulóbb, éhező gyerekek karácsonyi asztalára is meleg ételt tesz. A téli szünet minden egyes napján, országszerte naponta 200 gyermeknek viszi házhoz a meleg ételt.

    "A kampányunk elsődleges célja az, hogy rávilágítsunk: rengeteg gyermek él felfoghatatlan és elfogadhatatlan szegénységben; számukra egyetlen tál meleg étel is óriási segítséget jelent." – hangsúlyozta Osgyán Dániel, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.
"Ha egy gyerek éhes, az a két szülő számára is borzalmas állapot, hiszen nem tudnak enni adni gyermekeiknek. Ha egy gyereken segítünk, egyszerre három embert lakatunk jól" – nyilatkozta Szinetár Dóra színművész, a kampány arca. A színésznő személyesen is részt vesz ételosztásokon. December 22-én például a házhoz szállításban segít Budapesten.

A Szeretetszolgálat december 20. és január 4. között – az iskolai szünet teljes idejében –, kétszáz éhes gyermeknek biztosítja a napi háromszori étkezést. Az MRSZ főállású szociális munkásai a helyi családsegítőkkel együttműködve választották ki a rászoruló gyerekeket Budapesten, Borsodban, Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Békés megyében. Minden gyermek délig megkapja az aznapi meleg ebédet és vacsorát, valamint a másnapi reggelit.
    Kiadó: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.