2014. december 21., vasárnap 00:28

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 21., vasárnap (OS) - December lévén a KRAJCZÁROS ALAPÍTVÁNY is "leltárt készít" a 2014-es esztendőben végzett közérdekű tevékenységéről. Íme a főbb produktumok:

    - Májusban, júniusban a Doberdo lábánál lévő Visintinibe vezetett az út, ahol a magyar katonák által közel 100 éve épített kápolna karbantartását végezték el az önkénteseink.
- Ugyancsak e hónaphoz kötődik a Battonyán felállított egész alakos, Dr. Sztanojev György orvos ezredesről mintázott szobornál tartott megemlékezés, amely a helyi szerb nemzetiségi iskola diákjaival és a Honvédséggel együttműködésben lett bebonyolítva.
- A tavasz végéhez kötődik a San Gabriele (Italia) helyen felújított ún "nagyváradi gúla" avatására, amit pénzadománnyal segített elő a szervezet.
- Fontos feladatként tartottuk számon, hogy a Felvidéken az ottani partnerekkel immáron 4 éve közösen végzett katonatemető rekonstrukciós munkálatoknak ez évben is részesei legyünk. Sajnos, a pénzügyi lehetőségek korlátossága okán a szándékainknál jóval kevesebbszer sikerült e feladatban jelen lenni. Örvendetes azonban, hogy a fehérvári tizenévesek mellett már egy gödöllői iskola diákjai és tanárai is fontosnak tekintették az e munkában való részvételt,
- Kiemelkedő rendezvény volt a székesfehérvári 17-es honvédek – szokásos július 18-ai - megemlékezéséhez kötődően a Nagy Háború neves személyiségeit, egyszerű közkatona hőseit (ma élő művészek által készített portrékon) megjelenítő festmény kiállítás megszervezése és bonyolítása.

    Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.