2014. december 21., vasárnap 00:29

A Krajczáros Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. december 21., vasárnap (OS) - Nemzetközi gyertyagyújtási akcióra invitálták az alapítvány munkatársai a magyar és más népek polgárait. A több éves előzménnyel bíró kezdeményezésnek ez évben a fővédnöke Böjte Csaba, a nemzetközi hírnévnek örvendő ferences rendi szerzetes volt.  A szervezők mintegy 18 ezer főt érintően, kb 120 településről, 19 országból, közte tengeren túlról, kb 1500 fotóval és videóval alátámasztott visszacsatolást kaptak .

- Decemberben – Im memoriam 1914-1918 in the Visegrad Countries címmel – lett 5 nyelven, 176 oldalon megjelentetve a V4 országok civiljei által a hadisírok gondozása érdekében végzett együttműködést ismertető, színes fotókkal tarkított kiadvány.
- Az ősz óta 3 hónapos, ám a következő esztendőre is átnyúló levéltári intenzív kutató munka esedékes az 1915-18 között Magyarországon a Felvidék háború dúlta, rombadőlt településeinek, házainak újjáépítése érdekében megvalósult országos adománygyűjtő akció korabeli eseményeinek és produktumának felelevenítését célzó információk összegyűjtése érdekében.

Sok vagy kevés ez a teljesítmény egy viszonylag kicsinyke alapítvány önkénteseitől? Bízzuk ennek megítélését az olvasókra. Az alapítvány vezetése már a 2015. évi tervek jóváhagyásával foglalatoskodik. További részletek a http://krajczaros.uw.hu és a https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany továbbá  a   https://www.youtube.com/results?search_query=Krajcz%C3%A1ros+alap%C3% ADtv%C3%A1ny kommunikációs felületeken találhatóak

Kiadó: Krajczáros Alapítvány