2014. december 21., vasárnap 10:03

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. december 21., vasárnap (OS) - EP-képviselői nyíltlevél-sorozat Magyarország polgáraihoz (20).

    - Valljon színt a Fidesz az európai közösséghez való viszonyáról; avagy háromezer-ötszáznegyven órával Orbán tusványosi beszéde után –
    Orbán Viktor tusványosi beszéde egyértelmű irányt mutatott: a nyugatos európai demokráciák helyett a féldiktatúrák állami berendezkedése a követendő. Ezúton szeretném emlékeztetni a jelenlegi kormánypártok képviselőit, hogy a magyar választók 85,33 százaléka döntött annak idején a védelmet nyújtó NATO-hoz és 83,76 százaléka a gazdasági életben maradás és fejlődés lehetőségét biztosító Európai Unióhoz való csatlakozás mellett. Ha Önök most az Unióból valló "lassú kihátrálás" politikáját folytatják, akkor szembemennek a magyarok akaratával. Legyenek egyenesek és vállalják fel a döntésüket! Valljanak végre színt Európáról! Ha Önök az európai közösség oldalán állnak, haladéktalanul helyezzék vissza az uniós zászlókat!
    Szeretném arra is emlékeztetni a Fidesz politikusait, hogy csatlakozásunk óta több ezermilliárd forint érkezett Magyarországra. Az elmúlt tíz évben átlagosan két százalékkal növelte a magyar nemzetgazdaság teljesítményét a Brüsszelből érkező pénz. A csatlakozás óta évente átlagosan hétszer több pénz folyt be a magyar költségvetésbe, mint amennyit az adott évben az Uniónak kifizettünk. Még a Fidesz esztelen szabadságharcát is Brüsszel finanszírozza, ahogyan a narancsoligarchák hizlaldáit is.
    
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.