2014. december 21., vasárnap 11:52

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. december 21., vasárnap (OS) - DK: Az emberek megszorítást, az oligarchák 30 ezer hektárt kaptak Karácsonyra

    A Blikk által peres úton megszerzett dokumentumokból derült ki, hogy a kormány 30 ezer hektár állami tulajdonú föld használati jogát juttatta oligarchakezekbe - pályáztatás nélkül. Az "ajándékozottak" között van Simicska Lajos, a Fidesz médiabirodalmának tulajdonosa, valamint Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök személyes jó barátja is. Nekik nem csak a földek használati joga, hanem a közel 3 milliárd forint területalapú támogatás is "jár".
    A korrupt maffiakormány pályázat nélküli titkos paktumokban osztogatja az állami földeket az oligarcháinak, melyekről állampolgárai csak akkor szerezhetnek tudomást, ha valaki peres úton kényszeríti a kormányt az adatok kiadására. Miközben a magyar társadalom a kormánytól csak elbocsátásokat, különadókat, vasárnapi zárvatartást és fizetős M0-ást kapott Karácsonyra, az oligarchák "ünnepi prémiumnak" örülhettek. A maffiakormány továbbra sem vesz tudomást a növekvő szegénységről és az ország minden területét érintő hanyatlásról, miközben gátlástalanul osztogatja a közös vagyont.
    A Demokratikus Koalíció arcpirítónak tartja, hogy Orbán Viktor és korrupt kormánya nem tud leállni az állami vagyon fosztogatásával akkor sem, amikor komoly sarcokkal sújtja állampolgárait. A DK szerint 2016-ban előrehozott választások szükségesek ahhoz, hogy egy felelős kormány elszámoltathassa az oligarchákat és nyilvánosságra hozhassa az országrombolás minden részletét.
    
Gréczy Zsolt
szóvivő DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.