2014. december 22., hétfő 09:11

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 22., hétfő (OS) - Országjáró körúton a Piros Orr Bohócdoktorok. A Henkel Magyarország Kft.-vel való közös akció sikerének köszönhetően a Piros Orr Bohócdoktorok 10 vidéki kórház gyermekosztályára látogatnak el.

    Egyre több gyermekhez jut el a gyógyító nevetés a Henkel és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány együttműködése révén. Akik 2014. november 20. és december 10. között Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásároltak a Spar üzletláncban, azok egyben támogatták a Piros Orr Bohócdoktorok működését.
Az összegyűlt támogatásból a bohócdoktorok olyan kórházakba látogatnak el, ahova nem járnak rendszeresen. Tatabányán és Sopronban nagy sikerrel már meg is valósult a rendhagyó bohócdoktori vizit. December 22-én pedig a kisvárdai kórház gyermekosztályán fogják felvidítani a bohócdoktorok azokat a gyerekeket, akik a kórházban kénytelenek tölteni a karácsonyt.
A bohócdoktori látogatások célja ez alkalommal is az, hogy eltereljék a beteg gyerekek figyelmét a nehézségekről és oldják a gyerekek és szüleik lelki szorongását. Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója szerint "különösen nagy öröm, hogy a támogatásnak hála a bohócdoktoraink eljuthatnak olyan kórházakba is, ahova máskor nem. A karácsonyi időszak pedig csak emeli a látogatásuk fényét. "
A bohócdoktorok az országjáró körútjuk részeként eljutnak még Egerbe, Kaposvárra, Szekszárdra, Szombathelyre, Szolnokra, Veszprémbe és Zalaegerszegre.
További információ: www.pirosorr.hu vagy www.facebook.com/PirosOrr oldalakon.
    Kiadó: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.