2014. december 22., hétfő 09:25

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 22., hétfő (OS) - Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA által Sipos Pál ügyében létrehozott etikai bizottság közleménye

    A Magyar Televízió Nonprofit Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap - az MTV volt munkatársával - Sipos Pállal kapcsolatban megjelent hírekre tekintettel 2014 augusztusában etikai bizottságot hozott létre annak érdekében, hogy feltárja, történtek-e a múltban Sipos Pál nevéhez kötődően fiatalkorúak elleni szexuális zaklatások, az elszenvedők által - megtörténtük idején vagy később felismert módon - nem kívánt, az egyenlőtlen helyzettel visszaélő szexuális magatartás az MTV-n belül. A bizottság korábban megfogalmazott egy felhívást, és olyan beszámolókat, nyilatkozatokat várt, amelyek segítenek kideríteni, hogy Sipos Pál elkövetett-e a Trefort Gimnáziumban történtekhez hasonló visszaéléseket. A testület az elmúlt három hónapban több szakértőt is meghallgatott, akik szaktudásukkal és tapasztalataikkal segítették a munkát. Egyebek mellett elmondták, hogy a szégyenérzet hasonló esetekben olyan erős lehet, hogy akár évtizedek után is elkerülő magatartást eredményez. Mindezért a testület fenntartja és megismétli felhívását, és a jelentkezőknek igyekszik a lehető legnagyobb körültekintés és adatvédelem mellett, igény esetén szakértői segítséget is ajánlani.

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.