2014. december 22., hétfő 16:20

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. december 22., hétfő (OS) - Az LMP támogatja a sepsiszentgyörgyi tiltakozók petícióját -

    Az LMP egyetért a sepsiszentgyörgyi tiltakozókkal, akik a magyar közösség jogainak megvédéséért, magyar jelképek szabad használatért vonultak utcára. Az LMP szerint az elmúlt hetek-hónapok eseményei – a Himnuszéneklés miatt kiszabott büntetés, a Székely Mikó Kollégium újraállamosítása, a magyar jelképek üldözése – fenyegetést jelentenek a székelyföldi közösségre nézve.

A magyar közösségnek joga van saját szimbólumainak használatára, nyelvének és kultúrájának megőrzésére, amit a román hatóságok, így az azóta leváltott Kovászna megyei prefektus lépései veszélybe sodortak.

Az LMP ezért támogatja a székelyföldi demonstrációsorozatot, valamint a sepsiszentgyörgyi tiltakozók petícióját, amely szerint az állam a kisebbségekkel szemben nem használhatja fel hatalmát. Az LMP egyetért a petíció követeléseivel, a magyar közösség jogait garantáló törvények szükségességével, az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásával. Az LMP támogatja a székelyföldi autonómiatörekvést, mert ez a megoldás a kisebbségek kiszolgáltatott helyzetének javítására és rendezésére.

Falusi Norbert,
az LMP országos elnökségének tagja, nemzetpolitikai szakszóvivő

Meszerics Tamás,
az LMP EP-képviselője

Takács Péter,
a Nemzetpolitikai Munkacsoport elnöke

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.