2015. január 1., csütörtök 12:51

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. január 1., csütörtök (OS) - DEVIZAADÓS ELSZÁMOLÁS ÉS FORINTOSÍTÁS! 2015-ben az ellenérdekűek (MNB iránymutatása szerinti banki elszámolások) leteszik a követelésüket. Mi pedig mellétesszük mit vagyunk hajlandók elismerni abból, majd ha nincs egyezség döntsenek a bírák! Ezt a Devizaadós elszámolás és forintosítás megnevezéssel illetjük, amit szembe állítunk a kormányzati és banki diktátummal.

    Álláspontunk jogi alapja a jogegyenlőség és jogbiztonság követelménye, illetve a diszkrimináció tilalma. Azaz a devizaadós (aki forinthiteles és nem devizahiteles) nem járhat sem jobban, sem rosszabbul mint a forinthiteles. Minden más "megoldás" diszkrimináció. Ebből eredően első lépés a forintalapú elszámolás, melyet ha nem tesznek meg a bankok, mi megteszünk, előbb az ellenérdekűek elé, majd a bíróság elé. Második lépés a jóvátétel, azaz a jogviszony és az ügylet rendezése, a szerződések törvényes forinthitelekké alakítása. Harmadik lépés a kártérítés, mely a károk okozóira hárul, úgymint a rablóhiteles bankokra (a minket ért számított kár a kicsikart úgynevezett devizaalapú befizetések és a referencia forintkölcsön befizetési kötelezettségek közötti különbözet) és a magyar államra. A jóvátételt és a kártérítést megegyezés híján bírósági úton kényszerítjük ki, mégpedig az EU bíróságokon.

A helyes cselekvési sorrend tehát:

1. Elszámolás

2. Jóvátétel

3. Kártalanítás
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.