2015. január 4., vasárnap 10:27

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. január 4., vasárnap (OS) - Az LMP Maksa Zoltán produkciója nyomán felszólítja a kormányt az Isztambuli egyezmény ratifikálására és a Médiahatósághoz fordult

Szél Bernadett emellett beadványában azt kérte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, indítson eljárást a csatorna ellen. A párt álláspontja szerint a megjelent médiatartalom több ponton is a médiatörvénybe ütközött. Az emberi méltóság megsértése mellett azt a törvényi kitételt is megsérthette a műsor, amely kimondja: "tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása." Szél Bernadett Facebook-oldalán elérhető az a kérelem-minta, amelyet saját adatai beillesztésével mindenki könnyen elküldhet a Hatóság részére.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke