2015. január 5., hétfő 11:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 5., hétfő (OS) -

DK: Van aki ételt oszt a rászorulóknak és van aki nem mond igazat

A Demokratikus Koalíció 2014. december 29-én a Gyermekétkeztetési Alapítvány felkérésére, az Alapítvány által gyűjtött élelmiszerek kiosztásában segédkezett. Miközben a DK aktivistái segítettek élelmiszerhez jutni több száz szegény családot, addig Mach Péter, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja saját blogján indított rágalomhadjáratot a DK ellen. A "Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le?" kezdetű írásában Mach azt fejtegeti, hogy a DK élelmiszercsomagokat "einstandolt" az osztásnál.

A minden alapot nélkülöző rágalom ellen maga a Gyermekétkeztetési Alapítvány is kikelt: közleményükben kifejtik, hogy idén először a pártok segítségét kérték az élelmiszercsomagok kiosztásában és ezt egyedül a DK vállalta. A DK aktivistái saját költségükön, saját autóikkal szállították, majd osztották ki a csomagokat a nyomorban élő családoknak. Az Alapítvány szerint felháborító, "hogy a tények ismerete nélkül rosszindulatúan interpretálja bárki is ezt a jótékonysági akciót".

A DK úgy vett részt az ételosztásban, hogy attól távol tartotta a pártpolitikát, ezért különösen furcsa, hogy az akciótól egyébként távol maradó PM politikai küzdelmet kreál az ügyből.

Mach Péter az Alapítvány közleménye után sem követte meg a DK-t, sőt, folytatta rágalomhadjáratát. A DK reméli, hogy a PM tagjai a jövőben hazugsággyártás helyett inkább a segítségnyújtásra használják fel energiáikat.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK