2015. január 6., kedd 16:49

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2015. január 6., kedd (OS) - Putyin látogatása: Magyarországnak a béke és a semlegesség érdekében kell fellépnie

    Putyin látogatása: Magyarországnak a béke és a semlegesség érdekében kell fellépnie

A Jobbik fontosnak és célszerűnek tartja Magyarország és Oroszország vezetőinek találkozását, hiszen mindig is a keleti nyitás híve volt, emellett stratégiai partnerként tekint Oroszországra, mind gazdasági, mind energetikai, mind politikai és kulturális tekintetben. Az ukrán válság még fontosabbá teszi a kétoldalú geostratégiai egyeztetést, amely kapcsán nehezményezhető, hogy Magyarország kizárólag a nyugati szövetségesi rendszer tagjaként foglal állást, holott a kárpátaljai magyarok okán egyedi álláspontot kellene kialakítania.

A Jobbik Magyarország alapvető érdekének, s mindennél fontosabbnak tartja a békét és a semlegességet, amely az egyetlen járható út az újabb világháború elkerülése érdekében. Ahogyan az Oroszország elleni szankciók megszüntetése is közös érdeke kellene legyen az európai államoknak és hazánknak egyaránt. A paksi bővítés, a Déli Áramlat ügye és a kereskedelmi, gazdasági érdekeink is azt diktálják, hogy ne sérüljenek a magyar-orosz kapcsolatok. A Jobbik egyben önmérsékletere inti a baloldalt Putyin esetleges látogatása kapcsán már a mai napon tett hisztériakeltése miatt.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.