2015. január 13., kedd 11:35

A Motiváció Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 13., kedd (OS) -

Kutatás készül a fogyatékos gyermeket nevelő nők munkavállalási esélyeiről

Az EU Families And Societies legújabb kutatása szerint a család (a nő) helyzete és a gyermek fogyatékossága annak súlyossága között szoros összefüggés van. Az állami és közösségi szolgáltatások megléte és hozzáférhetősége alapvető jelentőségű a nők munkavállalása, a szegénység megelőzése, a fizikai és mentális egészségvédelem szempontjából. A párkapcsolat stabilitása, a családi munkamegosztás, az apák részvétele a gyermek ellátásában jelentős erőforrás.

Mivel Magyarországon a témában még nem zajlott érdemi kutatás a MOTIVÁCIÓ Alapítvány és JÓL-LÉT Alapítvány NÓRA-TÁMASZPONT című, a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósuló programja keretében országos felmérést készít a fogyatékos gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetéről. A kutatás hiánypótló, mert integráltan kezeli a fogyatékosság és a női társadalmi helyzet sajátosságait. A megvalósító szervezetek célja, hogy tanácsadási módszertant dolgozzanak ki, együttműködve az érintettekkel a munkáltatókkal, a szakmai szervezetekkel, amely hatékonyan segítik a célcsoport munkába való visszatérését. Az országos NÓRA-HÁLÓZAT szervezetei ezen eredményeket veszi át és valósítja meg.
Kontaktszemély: Kánya Kinga, kanya.kinga@jol-let.com, 06-20-3383315.

Kiadó: Motiváció Alapítvány