2015. január 21., szerda 18:20

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 21., szerda (OS) - Teljesítette a 2500. gyermekkívánságot a Csodalámpa Alapítvány. Az átadott mesterhegedűt a 14 éves derecskei Nagy Dóra kapta, aki nyolc éve zenél, saját hangszere azonban eddig még nem volt. A kiválasztott hegedűt Rácz Pál hangszerkészítő mester újította fel, és a Hilton Budapest Cityvel közösen támogatta a kívánságteljesítést.

    A hegedűt szerda délelőtt Rácz Pál saját műhelyében adta át a Csodalámpa Alapítvány és a Hilton Budapest City képviselőivel közösen. Ezzel a nonprofit szervezet a 2003-as működése óta éppen a 2500. teljesítését valósította meg. Dóri nyolc éve tanul hegedülni, saját hangszere azonban eddig nem volt, így most a kislány nagy álma vált valóra a támogatók és az alapítvány jóvoltából.
Az országszerte önkéntesek és támogatók együttműködésével tevékenykedő Csodalámpa Alapítvány célja, hogy a kívánságok teljesítésével egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő - 3 és 18 év közötti - gyermek számára maradandó élményt adjon, megtörve ezzel a betegség szörnyű rutinját.
Az évente 260-280 teljesített kívánság egy része tárgy, más kérések szerint a gyerekek szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek. A legemlékezetesebb kívánságteljesítések mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel találkozhatnak.
További információ:
www.csodalampa.hu
Felkai Márta    
+36-20-519-1652

    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.