2015. január 24., szombat 21:18

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 24., szombat (OS) - A Hiteles Mozgalom is támogatja a Devizaadósok Szövetségének felhívását, hogy sürgősséggel álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság. A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett "devizahitelezés" történetének magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk meghatározása, a személyi és intézményi felelősök megállapítása.

    Okkal feltételezhető, hogy a magyarországi  devizahitelezés egy nemzetközi csalás része, melyben hazai és nemzetközi bankok vezetői és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban. Bízunk benne, hogy felhívásunkra kezdeményezni fogják a parlamenti vizsgálóbizottság gyors létrejöttét.

Nem kérdés már az sem, hogy a bankok kölcsöntermékeit senki sem ellenőrizte, hogy "nem volt deviza" a devizahitelek "mögött",  hogy a bankok tisztában voltak 2006 elején is azzal, hogy a forint gyengülni fog. Azzal is minden történéseket figyelő tisztában van, hogy a Kúria döntései önmaguknak ellentmondanak, így az erre alapuló törvények igazságtalanok, az adósok számára kárt okoznak. Elfogadhatatlan, hogy meg akarja a kormány akadályozni a pereinkben fény derüljön az igazságra. A bizottságban ott a helye a civileknek is.

Részletek: http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/

A felhíváshoz a Hiteles Mozgalom által szervezett devizahiteles szakmai fórumon több civil szervezet is csatlakozott.

2015 - Van miért küzdeni!

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.