2015. január 25., vasárnap 12:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. január 25., vasárnap (OS) - A főváros is kísérleti egereknek nézi az embereket

Míg a kormány az útdíjjal, addig a főváros vezetése az új építési szabályzattal használja az embereket kísérleti egérként. A Fidesz politikájára jellemző, hogy mindenféle előzetes vizsgálatok, hatástanulmányok nélkül vezetnek be új szabályozásokat és "próbaüzemben" tesztelik az emberek tűréshatárát.

Miközben leállt a panelprogram, a főváros pedig a töredékére csökkentette a felújítási alapokból megpályázható összeget, a beépítési magasság tervezett csökkentésével azt is ellehetetlenítik, hogy Budapest ingatlanállománya magánbefektetői pénzből újuljon meg. Az új szabályozás lehetetlenné teszi például azokat a tetőtér-beépítéseket, amelyek az adott épületek felújításával járnak.

Felszólítjuk a főváros vezetését és a Fideszt, hogy bármilyen új szabályozást csak a megfelelő előkészületek után, szakértői tanulmányokra alapozva vezessen be, és hagyjon fel azzal, hogy próbaüzemre hivatkozva hasraütésszerű döntésekkel vegzálják a budapestieket és Magyarország lakosságát!

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető