2015. január 26., hétfő 16:23

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. január 26., hétfő (OS) - Embermentő közszolgák

    A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ünnepélyes keretek közt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mutatták be Dr. Kovács Tamás Embermentő közszolgák a holokauszt idején című könyvét hétfőn.  

A hiánypótló mű személyes történetek bemutatásával kíván adózni az áldozatok és azok emlékének, akik tenni mertek az üldözöttekért.
A könyvbemutatón Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára többek közt arról beszélt, hogy súlyos krízisekkel küzdő világunkban azok a nemzetek tudnak a legnagyobb sikerrel szembenézni a kihívásokkal, amelyek ismerik és számon tartják történelmük tragikus és felemelő korszakait, múltjuk sorsfordító eseményeit és személyiségeit egyaránt.

Fontos, hogy kegyelettel és együttérzéssel emlékezzünk az áldozatokra, elítéljük a totalitárius rendszerek működtetőit és kiszolgálóit, ugyanakkor büszkén és hálával tekintsünk azokra az igazakra, akik sokszor a halált is vállalva dacoltak az embertelen diktatúrákkal - tette hozzá.

    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.