2015. január 27., kedd 09:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) -

    DK: Többezres leépítés jöhet az egészségügyben


A Népszabadság információi szerint többezres leépítés jöhet az egészségügyben, mert a járó- és fekvőbeteg szolgáltatások ötödére nincs fedezet. Kormányzati vezetők szerint így elkerülhetőek lesznek a "párhuzamos és felesleges ellátások". A Fidesz szerint tehát még felesleges ellátások is vannak abban a magyar egészségügyben, amely 2010 óta egyre kevesebb forráshoz jut és folyamatosan pénzhiánnyal küszködik.

A stadionlázban égő Orbán-kormány ezek szerint a sorozatosan jelentkező megszorításokkal és különadókkal sem tudta előteremteni a kormányfő úri hóbortjára elpazarolt adóforintokat. A szociális-, oktatási- és egészségügyi kiadásokat évről-évre megnyirbáló Fidesz bizonyára most is jelezni fogja majd, hogy a mostani húsba vágó megszorításról is az a Gyurcsány-kormány tehet, amely a jelenlegi kormánynál nagyságrendekkel többet költött az egészségügy működtetésére és fejlesztésére.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány abból az egészségügyből akarjon további pénzeket kisajtolni, mely már most is a működésképtelenség határán egyensúlyozik. A DK szerint az Orbán-kormány már azt a részét is felélte a közös vagyonnak, melyet gátlástalan megszorításokkal és különadókkal vett el a magyar emberektől.


Gréczy Zsolt
szóvivő DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.