2015. január 27., kedd 10:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) - A DK gratulál Andor László kitüntetéséhez

    
Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője ma levélben gratulált Andor László, korábbi foglalkoztatásért felelős uniós biztosnak francia Becsületrend lovagi fokozata kitüntetéshez.

A francia állam magas rangú kitüntetését a korábbi uniós biztos munkája elismeréseként kapta Michel Sapin francia pénzügyminisztertől. Sokatmondó, hogy a jelenlegi magyar kormány köszönetre sem méltatta Andor Lászlót a Magyarország és az Európai Unió érdekében végzett kimagasló teljesítményéért.

A DK álláspontja szerint az európai politikusok között aligha akad olyan, aki többet tett volna a válság legsötétebb éveiben a munkanélküliség csökkentéséért, mint Andor László, ötéves uniós biztosi mandátuma alatt. Andor Lászlónak köszönhetjük az Ifjúsági Garancia program kidolgozását, amely hatékonyan járul hozzá a fiatalkori munkanélküliség visszaszorításához, valamint egy jövőbeli uniós munkanélküli segély alapjainak lerakását. Jellemző a Fideszre és a mai magyar állapotokra, hogy először nem a magyar, hanem a francia kormány részesíti a korábbi biztost az egyik legmagasabb fokozatú kitüntetésében.


DK sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.